Poliyap İkinci Üretim Tesisini Devreye Almaya Hazırlanıyor

Poliyap İkinci Üretim Tesisini Devreye Almaya Hazırlanıyor

Devamlı takipte olduğumuz yapı sektörünün haber portalı Yapi.com.tr ile gerçekleştirdiğimiz söyleşimizden 2023 hedeflerimizi, 2022 yılını nasıl geçirdiğimizi ve tesisimizle ilgili bilgileri edinebilirsiniz 

 

 

 

Akrilik ve modifiye akrilik levha ürünleriyle inşaat sektörüne hizmet sunan Poliyap, Düzce Gümüşova OSB’de yer alan ikinci tesisinin temellerini attı. Firma ve ürünleriyle ilgili bilgi aldığımız Poliyap Genel Müdürü Gamze Aydın, yeni tesislerine bir an evvel geçerek ürün kalitesini en üst seviyeye çıkartmayı hedeflediklerini söylüyor.

1995 yılından bu güne Çayırova’da bulunan tesisinde faaliyet gösteren Poliyap, son dönemde yapılan yatırımlarıyla müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için Düzce Gümüşova OSB’de ikinci bir tesisin temellerini attı. Faaliyet alanı akrilik ve modifiye akrilik levha imalatı olan Poliyap, inşaat sektörü ile paralel çalışıyor. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere birçok şehir hastanesi, havalimanı, konut projelerinde yer alan Poliyap’ı, ürünlerini ve yaptığı çalışmaları firmanın Genel Müdürü Kimya Mühendisi Gamze Aydın’la konuştuk…

Poliyap ürünleri, ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz? Ürünlerin genel özellikleri, rakiplerine göre avantajları nelerdir?

Poliyap Plastik Kimya bünyesinde; akrilik (PMMA) reçine esaslı Polakril marka levha, evye ve lavabo, aynı zamanda polyester reçine (+ %10 akrilik) esaslı Poliyap modifiye akrilik levha, evye ve lavabo ürün gruplarını bünyesinde bulundurmaktadır. Poliyap üretici firmadır. Bu sayede rakiplerine göre projelerde istenilen özel renkler çalışabilir, sipariş adedi önemli olmaksızın siparişlere hızlı dönüş sağlar. Müşterilerin ürünleri uygulama sürecinde fireyi en aza indirebilmeleri için özel ölçüde üretim yapılabilmektedir. Rakiplerine göre bir diğer avantajı ise son dönemde oldukça talep gören mermer görünümlü akrilik levha üretimini yapabilmesidir. Bu sayede yurtiçindeki tüketicileri ithal ürün almak zorunda kalmaktan kurtarmaktadır. Aynı zamanda yurtdışı pazarında da kaliteli ve makul fiyatlarla satış yaparak ihracatını son yıllarda daha çok artırmıştır.

Poliyap Solid Surface ürünleri ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz? Avantajları nelerdir? Nerelerde kullanılır? Hangi özellikleriyle tercih edilir?

Solid Surface/Masif yüzey gözeneksiz ve baştan sona homojen olan bir yüzey malzemesidir. Yüzeyde hiç gözenek bulunmaması sayesinde kir tutmaz, emme gerçekleşmez ve mikrop – bakteri bulundurmaz. İçeriğinde yüzde 35 akrilik reçine (polimetil metakrilat veya PMMA), yüzde 60-65 ise ATH olarak bilinen alüminyum trihidroksit bulunur.

ATH, doğada bulunan boksit mineralinden üretilmektedir. Yüzde 35 oranında moleküler su içermesi sayesinde 300 oC’de su buharı oluşturarak oksijen ile teması keserek yanmayı önler. Bu sayede Polakril Solid Surface levhalar yanmaz ürünlerdir.

Ayrıca PMMA ve ATH karışımı diş doktorları tarafından protez uygulamalarında kullanılması sebebiyle insan sağlığı için oldukça uygun bir malzemedir.

Esnek yapısı ve ısıl işleme uygunluğu ile diğer tüm yüzey malzemelerinin önüne geçen akrilik solid levhalar, aynı zamanda güneş ışınlarına ve suya oldukça dayanıklıdır. Su bulunan her ortamda çok uzun yıllar faaliyet gösterir. Duş tekneleri, mutfak lavabo tezgahlar sıklıkla tercih edilen kullanım alanlarıdır.

Isıl (termoforming) işlemle şekillendirilerek her türlü mimari projede kullanılabilen Polakril, iç mimar ve mimarların en gözde ürünleri arasındadır.

Yüzey emme oranı 0.1’in altında olması sayesinde mikrop, bakteri barındırmadığı testlerle onaylanmıştır.

Hastane laboratuvarlarında, hasta bakım odalarında, yoğun bakım ünitelerinde kullanımı zorunlu olan yüzde 100 akrilik levhalar, esnekliği sayesinde özel tasarım karşılama bankolarında da oldukça sıklıkla karşınıza çıkmakta.

Polakril markalı yüzde 100 akrilik levhalarımız bu gün sayısız şehir hastaneleri ve özel hastane projelerinde yer almıştır.

 

 

Poliyap’ın Ar-Ge ve ürün geliştirmeye yönelik faaliyetleriyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Ar-Ge’de odaklandığınız konular neler?

Ar-ge konusunda her zaman odak noktamız iç piyasada mevcut olan kaliteli ve geniş ürün çeşitliliği ihtiyacını bünyemizdeki ürünlerimizle karşılamak ve ithalatı en azından kendi sektörümüzde minimuma indirmek. Müşterilerimize ithal ürüne kıyasla daha makul fiyatlarla yerli ve yüksek kalitede sınırsız renk seçenekleriyle esnek ürün üretebilmek için laboratuvarımızda kullanılmak üzere yeni teknoloji renk ölçüm cihazları araştırılıp talebe göre istenilen rengi yakalayarak sürdürülebilir hale getirmektir.

Son dönemde pazara sunulan yeni ürünleriniz ve ürünlerin özellikleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Son dönemde oldukça yaygınlaşan ürün daha önce de bahsetmiş olduğumuz mermer görünümlü levhalardır. Mermere göre çok daha hafif olması, yüzeyinin gözeneksiz olması, ısıl işlem ile her şekil verilmesi, ek yerlerinin belli olmaması, yüzeyde asla kir pas tutmaması sayesinde mimar, iç mimar ve tasarımcıların en gözde ürünü haline gelmiştir. Ürünün en önemli özelliklerinden biri her hangi bir deformasyon (çatlama, kırılma) durumunda tamir edilerek uzun yıllar özelliği ve görünümü hiç bozulmadan kullanılmasıdır. Bu sayede görmek istediğiniz her ortamda, duvar kolon kaplaması, banyo mutfak tezgahı, duş tekneleri, karşılama bankoları, masa sehpa gibi daha birçok alanda sorunsuz şekilde kullanıcılarına uzun süreli ve konforlu bir kullanım sağlar.

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
Geçtiğimiz günlerde katıldığınız Unicera Fuar’ındaki izlenimleriniz neler? Fuarda sergilediğiniz ürünler nelerdi? Ziyaretçilerin ilgisi nasıldı?

Sergilediğimiz ürünler bünyemizde üretimini yaptığımız evye, lavabo ve levhalardı. Unicera Fuar’ına katılma sebebimiz markamızın bilinirliğini arttırmak ve daha geniş kitlelere hitap etmek. Levhalarımız hangi dekorasyon alanlarında nasıl faaliyet gösterir bunu ziyaretçilerimize göstermeyi hedefledik. Ziyaretçiler oldukça ilgiliydi ve çok güzel dönüşler aldık. Misafirlerimiz ürünlerimizin son ürüne dönüşmüş hallerine oldukça yoğun ilgi gösterdi ve ürün ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak üzere iletişimler gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022 yılı firmanız açısından nasıl geçti? Nasıl bir 2023 yılı bekliyorsunuz?

2022 yılı ihracatımızı geçmiş yıllara göre arttırdığımız mevcut duruma göre bizim için verimli bir yıl oldu. Kaliteyi arttırmak ve ürün yelpazesini genişletmek asıl hedefimizdi. 2023 yılında markamızın bilinirliğinin artmasını ve daha geniş kitlelere hitap ederek daha yüksek kapasitelerde müşterilerimize en iyi hizmet ve ürünler sağlamayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönem için yeni planlar, yatırımlar, yeni ürünler olacak mı? Kısaca bilgi verebilir misiniz?

Tabii, önümüzdeki dönem için en önemli planımız yeni tesisimize bir an evvel geçerek yatırımlarımızı arttırıp ürünlerimizi geliştirerek kalitemizi en üst seviyeye çıkartmaktır. Her gün daha çok gelişen bu dünyada, yenilikleri takip ederek ürünlerimizi her alana uygun duruma getirerek kullanıcılarımıza sağlıklı ortamlar sunmak isteriz.